1. Anasayfa
  2. Didim Hakkında

Dünyanın Gözü Didim’de

Dünyanın Gözü Didim’de
0
Geoit - Reklam Alanı (Yazı Sonu)

İçindekiler

Dünyanın Gözü Didim’de

Didim’de kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı’nda kentin yeşillendirilmesi için kullanılan mevsimsel çiçekler yetiştirilirken tıbbi aromatik bitkilerden de uçucu yağlar elde ediliyor. Proje, dünyada da büyük ilgi çekiyor.

Didim Belediyesi tarafından 2016 yılında Akköy Kocabahçe mevkiinde 60 bin metrekare alan üzerinde kurulan, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı’nda iklim şartlarına uygun bitkiler üretiliyor.

Serada mevcut üretimi yapılan bitkiler Sardunya, ruellia, zakkum, gül, japongülü, lavanta, nane, fesleğen, turunç, yasemin, mercanköşk, alev dikeni, kara selvi, biberiye, kekik, hatmi, orman sarmaşığı, lantana, sedum, çingülü, begonvil, defne, çam ağacı, bodrum papatyası, katır tırnağı, buz çiçeği, alev çalısı ve jakaranda ağaçları olmakla birlikte, lavanta, biberiye ve kekik gibi tıbbi aromatik yağ üretimi için üretilen bitkilerden elde edilen uçucu yağlar “Didyma” markası ile satışa sunuluyor.

Seranın kurulduğu günden bu yana 14’ü yakın köylerden kadınlar olmak üzere 50’ye yakın vatandaşa iş imkânı sağlamasıyla büyük bir sosyal sorumluluk projesi olma yolunda ilerlediğini belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Serada yapılan üretimlerin tamamen doğal olup yapılan işlemler kültürel yöntemlerle gerçekleşiyor. Üretim kapasitesi her geçen yıl artmaktadır. Belediyeye ait alanlarda delice ve kültüre alınmış zeytin ağaçlarımızdan toplanan zeytinlerden yıl içerisinde bir kez hasat yaparak “Didyma” markası adı altında ambalajlanarak satışa sunduk. Seramız her geçen gün daha da büyüyor” ifadelerini kullandı.

DİKKATLE İZLENİYOR

Seranın dünya gündemine yer aldığını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “30 senedir DRV’nin organize ettiği Eco Trophea (Doğaya Karşı Sorumluluk Projesi), her sene dünyanın dört bir tarafından doğa ile ilgili projeler bir araya gelirken, Didim Belediyesi’de “Tıbbi-Aromatik Bitkiler Ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığı” projesi, 20 proje ile birlikte https://www.drv.de/…/nachh…/ecotrophea/bewerbungen-2017.html linkte yayımlandı. 11 binin üzerinde üyesi bulunan DRV’nin ve Web sayfası üyeler tarafından dikkatlice takip edilen projemizle Türkiye’de bir ilke imza atmış bulunmaktayız” diye konuştu.

Geoit - Reklam Alanı (Yazı Sonu)

Tıbbi aromatik bitkilerin ve süs bitkileri fidanlığında üretilen ürünlerin satış raflarında yerini aldığını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “nane, biberiye, kekik, kantaron, lavanta,  yüzde 100 doğal zeytinyağı sabunu, delice zeytin yağı ve Heykel Seramik Atölyemizde seramik hocalarımızın yapmış olduğu Didim’e özgü motiflerin bulunduğu hediyelik ürünler belediyemize ait, Aromatik Yağlar Tanıtım ve Satış evinde satışa sunuluyor” dedi.

TEMMUZDAKİ LAVANTA FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Geçen yıl ilk lavanta hasadını gerçekleştirdiklerini ve bu yıl temmuz ayında yapılacak Lavanta Festivali  için hazırlıklara başladıklarını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Yaklaşık 11 dönümlük alanda kurulu olan lavanta tarlamızda, hasat dönemini, bu yıl bir festivale dönüştüreceğiz. Temmuz ayında yapacağımız Lavanta Festivali ile hem Didimli vatandaşlarımıza hem de kentimize gelen misafirlerimize doğayla, toprakla ve toprağın ürünü ile birlikte güzel bir deneyim yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Cumhuriyet Gazetesi

Geoit - Reklam Alanı (Yazı Sonu)
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.